Sanatate
Posted in

Uleiul volatil integral de tămâie – practic, sigur, natural și eficient

Busuioc Ultra ulei esențial integral pentru uz intern și extern
Posted in

Din timpuri străvechi, rășina arborelui de Tămâie era folosită ca remediu împotriva a numeroase boli. Tămâia este planta medicinală cel mai des menționată în Biblie, unde apare de nu mai puțin de 22 de ori. Eficiența sa terapeutică a fost confirmată și în zilele noastre unde, în urma studiilor, s-a dovedit că extractul din această plantă stimulează imunitatea, ajută în lupta împotriva bolilor neurologice, ameliorează durerile reumatice și este un puternic agent anti-cancer.

Uleiul de tămâie este obținut prin distilarea rășinii, obținându-se astfel un lichid transparent-gălbui, cu miros puternic și gust înțepător. Are aceleași proprietăți terapeutice ca și extractul de tămâie, dovedind așadar, calități reale în lupta cu leucemia, cu afecțiunile reumatice, dar și pentru îmbunătățirea stării psihice. Atunci când vreți să administrați acest ulei, este important să vă asigurați că este esențial și integral, acest lucru confirmându-i calitatea superioară și totodată eficiența.


Cum se administrează uleiul volatil integral de tămâie?

Există două moduri de a administra uleiul volatil integral de tămâie: intern sau extern.

Pentru a-l administra intern, este necesar ca acesta să fie dizolvat. Din uleiul volatil integral de tămâie se iau câte 3-4 picături, de 2 ori pe zi. Fiecare doză se dizolvă într-o linguriță de miere sau într-un sfert de linguriță de ulei de măsline. Se folosesc doar uleiurile avizate pentru uz intern.

Extern, poate fi folosit în inhalații, aromatizări sau direct pe piele.

INHALAȚII:

Cantitatea de ulei volatil integral de tămâie folosită pentru administrarea internă – 3-4 picături, se pune într-o cană cu apă clocotită. Se folosește un prosop ce se pune pe cap, iar apoi se apropie nările, ușor, gradat de gura cănii, inspirându-se vaporii degajați timp de aproximativ 7 minute. De preferat este ca inhalațiile să se facă seara, înainte de culcare, într-o cameră aerisită.

Un alt timp de inhalație se face prin băi aromatizate. Se umple o cadă cu apă foarte fierbinte în care se pun câteva picături de ulei volatil integral de tămâie. Aburul astfel creat ajută la relaxare, la îmbunătățirea stării emoționale, la creșterea performanței intelectuale și la reducerea durerilor de cap.

AROMATIZARE:

Mai jos puteți viziona cum se face aromaterapia cu uleiul volatil integral de tămâie.

 

PE PIELE:

Este foarte important ca atunci când vreți să administrați uleiul volatil integral de tămâie direct pe piele, să vă asigurați că nu aveți nicio reacție alergică la acesta. Așadar, aplicați uleiul întâi pe o porțiune mică de piele.

Pentru a-l utiliza pe tot corpul sau pe suprafețe mari, trebuie amestecat în proporția 1:10 cu ulei gras (măsline, sâmburi de struguri sau argan) și apoi întins pe corp. Pentru suprafețe mici, cantitatea de ulei trebuie combinată în proporția 1:3, urmând ca zona să fie acoperită rapid cu o bucată de nailon. Este necesar să faceți acest lucru pentru a preveni evaporarea uleiului.

În cancer, se aplică ulei volatil integral de tămâie, amestecat în proporția 1:5 cu ulei de măsline, pe tumorile exteriorizate. Același amestec se aplică extern la încheieturile mâinilor, ale picioarelor, pe ceafă (se face un masaj foarte ușor, vreme de 5 minute, în sensul circulație venoase, de două ori pe zi).

Contra infecțiilor respiratorii sau urinare, uleiul volatil integral de tămâie trebuie administrat intern sau direct pe piele. Efectul este potențat dacă se combină uleiul de tămâie cu uleiul volatil de eucalipt.

Pentru mai multe informații despre tămâie, accesați următorul link: https://www.formula-as.ro/2017/1288/medicina-naturii-44/tamaia-medicamentul-miracol-22946

Click aici pentru a comanda uleiul volatil integral de tămâie.

Alătură-te conversației

Coș de cumpărături 0